Reader Comments

Aqiqah Jakarta timur

by Asd fg (2020-02-17)

In response to Bunyi Pasal 1 UUD 1945

Terma kambing korban jika tiada kecacatan patah tanduk dilarang, gigi longgar dalam perolehan, keguguran rambut, sakit dan kecil ringan kecederaan yang tidak membahayakan kelangsungan hidup mereka.

syarat pengedaran kambing korban berada di dalam keadaan mentah atau dimasak. Dengan sambutan hari raya atau saluran tunggal perlu diberi keutamaan dalam bayi berkembang lupa golongan miskin, orang miskin dan anak yatim.

keputusan apabila

The Aisyah berkata aqeqah dilakukan pada hari ketujuh, empat belas atau dua puluh satu,
pelbagai afdhaliat: hari yang ketujuh, keempat belas, hari kedua puluh satu dan setiap hari mereka diuruskan
Kelas diadakan aqiqah

Kemudahan memprokalmirkan kelahiran dengan persekitaran mereka.
Penjelmaan rasa syukur dan kegembiraan untuk peningkatan dalam umat Muhammad.
Mengukuhkan ikatan orang cinta yang hadir aqeqah jamuan
Ikut mengurangkan masalah sosial dengan pengagihan daging aqeqah
-LINK antara kanak-kanak dan ibu bapa kedua-dua dalam doa dan syafaat pada hari kiamat.

SYARAT SHEEP aqiqah

Sebelum membuat aqiqah untuk anak anda, ia adalah sangat penting untuk mengetahui terma dan syarat-syarat kambing / domba disembelih dapat aqiqah. Aqiqah ibadat tahu, jadi kita perlu melakukan yang terbaik, dan mengikut panduan Islam dalam pelaksanaannya.

kambiAda bit arahan sama sekali bahawa Aqiqah Jakarta timur dan kambing dan di mana tidak ada peruntukan yang boleh digunakan. Yang paling penting adalah sebahagian kecil daripada Nabi Muhammad. :

Ta`ala Jabir anhu saw, bersabda Rasulullah saw. "Tidak membunuh binatang yang tidak memenuhi umur, kecuali jika sukar untuk anda Jika ini adalah sukar untuk anda kemudian Jada, penyembelihan kambing biri-biri ".

"Terdapat empat jenis haiwan yang akan menjadi sah: 1. Kecacatan mata, sakit 2., 3. dan 4. lumpuh tanpa lemak tanpa lemak lagi" (Bukhari dan Muslim).